مجوز های اداره کار

طرح طبقه بندی مشاغل چیست؟

طرح طبقه بندی مشاغل

طرح طبقه بندی مشاغل به معنای دسته بندی پرسنل یک سازمان بر اساس سابقه کاری و شرایط کار است. با استفاده از این طرح می توان حقوق افراد را در وضعیت درست تنظیم کرد و از هر گونه اجحاف در حق آنها، پرهیز نمود. با رعایت اصول این طرح، جایی برای پرداختی حقوق دلخواه یا یکسان وجود ندارد. اجازه دهید این مهم را در ادامه بیشتر بررسی کنیم.

اهمیت طرح طبقه بندی مشاغل

اجرای این طرح در ابتدای امر امنیت مالی را در سازمان برای همه پرسنل به همراه دارد. به تکیه بر این اصل، هر کس به اندازه قانونی دستمزد دریافت کرده و حق کسی زایل نخواهد شد. از طرف دیگر سازمان هایی که قصد دارند برای دریافت گواهینامه تأیید صلاحیت پیمانکاران اقدام کنند، باید لیست پرسنل خود را مطابق با لیست بیمه ارائه کنند. در این لیست میزان حقوق هر کدام از پرسنل نیز درج می شود.

به یاد داشته باشید که اگر در سازمان شما تنها یک نیرو وجود دارد، باز هم اجرای این طرح الزامی است. این طرح میزان حقوق، حق مسکن و دیگر موارد مربوط را زیر نظر و صلاح دید اداره کار در نظر می گیرد. به این ترتیب، کارفرمایان نمی توانند به صورت خود خواسته حقوقی را برای افراد قائل باشند که کمتر از حق آنهاست. کارگران، با هر نوع قرارداد کاری مشمول رعایت طرح هستند.

مراحل طرح

در ابتدای امر باید طرح سازمان از طرف کارشناس اداره کار، مورد تأیید قرار بگیرد و طبق جدول قانون کار، موارد آماده شود. پس از تنظیم حقوق توسط کارشناس، کارفرما موظف است حقوق کارگران را مطابق با لیست قانون کار و طرح طبقه بندی مشاغل پرداخت کند.

دو ماه پس از اجرای طرح در سازمان، مدارک لازم برای بازرس اداره کار ارسال می شود تا با تأیید او، کارفرما بتواند برای دریافت صلاحیت اداره کار اقدام کند.

مزایای استفاده از این طرح

همان طور که شاره کردیم، این طرح در ابتدای امر به نفع کارگران است و باعث می شود که حق قانونی آنها زایل نشود. همچنین به تمامی کارفرمایان این امکان را می دهد که در محدوده قانون عمل کرده و با اطمینان خاطر به چشم اندازهای خود دست پیدا کنند.

اجرای طرح، هر گونه تبعیض در محل کار را از بین برده و از اختلافات احتمالی نیز جلوگیری می کند. در عین حال پرداخت حقوق و مزایای افراد را بر اساس ارزش کار تعیین می نماید.

شروط دریافت گواهی طرح طبقه بندی مشاغل

برای دریافت گواهی طرح، باید شرایط زیر را در نظر بگیرید:

  • اختیار کردن یک دفتر کار با حداقل متراژ 20 متر مربع
  • حداقل یک نفر کارمند حاضر در دفتر
  • دریافت یک خط تلفن ثابت برای دفتر
  • پرداخت حقوق و مزایای کارگران مطابق جدول تعیین شده اداره کار
  • حضور کارفرمایان در دوره های آموزشی مربوطه
نکات مهم در مورد طرح

اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ملزم به رعایت نکات مهمی است. از جمله:

  • تمامی کارفرمایانی که قصد دریافت گواهینامه تأیید صلاحیت را دارند، باید طرح را اجرا کنند.
  • همکاری با افرادی که اطلاعات نامناسبی در این زمینه دارند می تواند هزینه و زمان شما را هدر بدهد.
  • تمامی تأییدات لازم برای دریافت گواهی طرح، از طرف اداره کار صادر می شود.

ماده قانونی مربوط به طرح طبقه بندی مشاغل

لازم به ذکر است که لزوم اجرای این طرح در بخشنامه 1296 به تاریخ 02/09/1374 صادره از طرف روابط کار و امور اجتماعی، به وضوح ذکر شده است. در ابتدای امر (سال 1375) تمامی سازمان هایی که دارای بیش از 50 نفر نیروی کار بودند باید برای اجرای طرح تلاش می کردند. اما در سال 1376، این قانون به همه سازمان ها تعمیم داده شد.

سؤالات متداول

+ تعداد نیرو در اجرای طرح مهم است؟

خیر. تمامی سازمان ها، حتی با داشتن یک نیرو کار، باید این طرح را اجرا کنند.

+ اجرای طرح مربوط به قرارداد خاصی یا کارگران است؟

خیر. فرقی ندارد که قرارداد به صورت موقتی تنظیم شده باشد یا در شرایط خاص، کارفرمایان باید طرح طبقه بندی مشاغل را اجرا نمایند.

+ شرکت های پیمانکاری هم ملزم به اجرای طرح هستند؟

بله. تمامی شرکت های، با هر نوع فعالیت و تعداد نیرو که قصد دریافت گواهینامه تأیید صلاحیت کار، از طرف اداره را دارند، باید برای اجرا این طرح اقدام کنند.

+ مرجع تأیید گواهی طرح طبقه بندی مشاغل کجاست؟

تنها مرجع قانونی اداره کار است که موظف به تأییدات لازم برای دریافت گواهی این طرح توسط کارفرمایان است.

+ چه زمانی پرداخت حقوق کارکنان بر اساس این طرح عملی می شود؟

بعد از تهیه پیش نویس طرح توسط کارشناس اداره کار، کارفرما موظف به پرداخت حقوق و مزایای کارگران، بر اساس مصوبات اداره کار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *